FAQ

SPØRSMÅL 1: Hvordan monteres stolpene til gulvet?

SG RAILING leveres som toppmontert eller frontmontert rekkverk. SG Toppmontert blir montert med fotplater på 110 x 110 mm og skrudd ned i underlaget gjennom en stolpeforsterker. Det er viktig at det er litt mer enn bare terrassebordet å skru i, så derfor anbefaler vi 2 stk. 2x6 klosser under terrassebordet. Vi bruker 8,76 mm herdet laminert glass som er testet og godkjent i en bredde på 1500 mm. Vi får med denne løsningen frem glasset i rekkverket uten å svekke konstruksjonen. Med profiler fra SG Railing AS har du også muligheten til å dele glass horisontalt. Ønskes mindre innsyn kan det for eksempel monteres et frostet eller tonet glass nederst og klart glass øverst. Her står man fritt til å legge inndelingen etter eget ønske.

FAQ

SPØRSMÅL 2: Hvordan festes glassplatene til stolpene?

Aluminiumsprofilene har spor som glassplatene føres inn i fra oversiden. Når glasset er plassert, monteres gummipakninger på hver side av glasset, slik at glasset står fast og ikke beveger seg.

FAQ

SPØRSMÅL 3: Hvor lang holdbarhet har produktene?

Alle produkter har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. Et produkt i aluminium og glass fra SG Railing AS har typisk 30 års levetid, når normalt vedlikehold og FDV er fulgt.

FAQ

SPØRSMÅL 4: Hvilke typer glass leveres til glassrekkverk?

SG Railing AS benytter Lamitech Impact fra Glasseksperten og Modum Glassindustrier AS bestående av to termisk herdede sikkerhetsglass som lamineres sammen via en PVB folie. De to herdede sikkerhetsglassene er produsert i samsvar med EN12150, videre testet og godkjent av SINTEF Byggforsk i samsvar med EN12600. Lamineringsprosessen er utført i samsvar med EN14449. Alle forhold som påvirker kvaliteten for Lamitech Impact er etterprøvbare; råvarer, produksjon og funksjonalitet. For å sikre stabil kvalitet ettergås alle rutiner jevnlig av KIWA. Dette gjør at Lamitech Impact oppfyller alle krav i byggevaredirektivet, og at det med rette bærer CE merket.

FAQ

SPØRSMÅL 5: Kreves noe form for vedlikehold av rekkverket?

Rekkverket krever minimalt med vedlikehold. Vi anbefaler imidlertid at glass og aluminiumsprofiler vaskes 1-2 ganger pr. år med svakt såpevann og spyles godt etterpå.

FAQ

SPØRSMÅL 6: Sender dere rekkverk over hele landet?

Ja, vi har et landsdekkende forhandlernett som kan hjelpe deg med befaring, tilbud og montering. Ønsker du å montere rekkverket selv så er det også fult mulig. Vi sender våre produkter til Norge, Sverige og Danmark.

FAQ

SPØRSMÅL 7: Hva betyr laminert glass?

Kort forklart består et sikkerhetsglass av 3 lag som en sandwich: glass-folie-glass. Folien i midten sikrer at glasset ikke faller ut eller knuser i flere biter på gulvdekket hvis skade oppstår. Er glasset laminert, så er det definert som sikkerhetsglass.

FAQ

SPØRSMÅL 8: Hvordan fester jeg mitt rekkverk?

Det følger med egnet festemateriell til din konstruksjon i betong eller trevirke. Sørg for å lese monteringsveiledningen før du starter monteringen.

FAQ

SPØRSMÅL 9: Hvilke verktøy behøver jeg?

Det er avhengig av hvilket underlag du har. Vanlig er skrumaskin, borr, vater, silikonpistol, kniv og gummihammer. Ved betong kreves i tillegg borr for betong og slagbor maskin.

FAQ

SPØRSMÅL 10: Jeg mangler deler/har fått feil deler/mangler manual. Hva gjør jeg?

Da kontakter du oss, så hjelperdeg: Post@sgrailing.no eller tlf 480 30 400

FAQ

SPØRSMÅL 11: Hvor mye koster glassrekkverk?

Det avhenger av hvor mange meter du ønsker. Send oss gjerne en forespørsel på post@sgrailing.no så hjelper vi deg med kontaktinfo på en av våre forhandlere nær deg, slik at du får et godt tilbud.

FAQ

SPØRSMÅL 12: Hvor produseres rekkverkene?

Våre rekkverk er produsert i Norge med høy kvalitet. Dokumentert både fra produsent og SINTEF forskningsinstitutt, som utfører tester og dokumenterer kvaliteten.