FAQ

SPØRSMÅL 1: Hvordan monteres stolpene til gulvet?

SG RAILING leveres som toppmontert eller frontmontert rekkverk. SG Toppmontert blir montert med fotplater på 110 x 110mm og skrudd ned i underlaget gjennom en stolpeforsterker. Det er viktig at det er litt mer enn bare terrassebordet å skru i, så derfor anbefaler vi en 2x6 klosse under terrasse bordet. Vi bruker 8,76mm herdet laminert glass som er testet og godkjent i en bredde på 1500mm. Vi får med denne løsningen frem glasset i rekkverket uten og svekke konstruksjonen. Med profiler fra SG Railing AS har du også muligheten til å dele glass horisontalt. Ønskes mindre innsyn kan det for eksempel monteres et frostet eller tonet glass nederst og klart glass øverst. Her står man fritt til å legge inndelingen etter eget ønske.

FAQ

SPØRSMÅL 2: Hvordan festes glassplatene til stolpene?

Aluminiums profilene har spor som glassplatene føres inn i fra oversiden. Glasset står i gummipakninger som gjør at det står fast og ikke beveger seg.

FAQ

SPØRSMÅL 3: Hvor lang holdbarhet har produktene?

Alle produkter har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. Et produkt i aluminium og glass fra SG Railing AS har typisk 30 års levetid.

FAQ

SPØRSMÅL 4: Hvilke typer glass leveres til glassrekkverk?

SG Railing AS benytter Lamitech Impact fra Modum Glassindustrier AS som er et høykvalitetsprodukt bestående av to termisk herdede glass som lamineres sammen via en PVB folie. De to herdede glassene er produsert i samsvar med EN12150, videre testet og godkjent av SINTEF Byggforsk i samsvar med EN12600. Lamineringsprosessen er utført i samsvar med EN14449. Alle forhold som påvirker kvaliteten for Lamitech Impact er etterprøvbare; råvarer, produksjon og funksjonalitet. For å sikre stabil kvalitet ettergås alle rutiner jevnlig av KIWA. Dette gjør at Lamitech Impact oppfyller alle krav i byggevaredirektivet, og at det med rette bærer CE merket.

FAQ

SPØRSMÅL 5: Kreves noe form for vedlikehold av sg railing?

Nei, rekkverket krever minimalt med vedlikehold. Vi anbefaler imidlertid at glass og aluminiums profiler vaskes 1-2 ganger pr. år med svakt såpevann og spyles godt etterpå.

FAQ

SPØRSMÅL 6: Sender dere rekkverk over hele landet?

Ja vi har et landsdekkende forhandler nett som kan hjelpe deg med befaring, tilbud og montering. Ønsker du å montere rekkverket selv så er det også fult mulig. Vi sender våre produkter til Norge, Sverige og Danmark. Ta kontakt for estimat på fraktkostnader. Oversikt over våre forhandlere finner du her.